• Polski
  • English
  • Deutsch
  • Русский

Pierś kurczaka pod musem jabłkowym z szalotką bananową i curry

Składniki:  (na 8 osób)
- 8 piersi kurczaka
- 1,5 kg szalotki bananowej
- 1,5 kg jabłek
- 200 ml wina białego wytrawnego
- 2 puszki filecików z anchois ok.150 g
- 750 ml śmietany 30%
- sok z 2 cytryn
- 20 g curry
 
Przepis:
Obrać i pokroić jabłka oraz szalotkę,dusić aż się rozpadną (dodać 2 łyzki wody).Nastepnie dodac fileciki anchois oraz wino,dusić ok 30 min,az składniki bedą rozgotowane.
Całość zmiksować.
Pokroić piersi kurczaka ,obsmażyć z obu stron.Dodać do niej zmiksowaną mieszankę ,śmietanę oraz sok z cytryny oraz curry.Wymieszać i GOTOWE.
SMACZNEGO!!!!